Aanpak energiearmoede

Ruim een half miljoen huishoudens in Nederland heeft te maken met energiearmoede. De energierekening is met de stijgende gasprijzen voor hen nog moeilijker te betalen. Het kabinet trekt 150 miljoen euro uit voor gemeenten om de huishoudens die het hardst getroffen worden op korte termijn te ondersteunen met energiebesparende maatregelen. Het gaat om zowel huur- als koopwoningen.

Gemeenten bepalen grotendeels zelf hoe ze de middelen besteden. De aanpak kan variëren van maatregelen die direct effect hebben zoals energiedisplays en radiatorfolie tot een bijdrage aan grotere isolatiemaatregelen zoals vloer- en spouwmuurisolatie. Het is mogelijk om aan te sluiten bij een al bestaande aanpak. Meer informatie over de regeling is te lezen in de gemeentebrief en de veelgestelde vragen. Op 25 januari organiseert BZK een webinar over de specifieke uitkering energiearmoede, aanmelden kan hier

Naast deze maatregel komt er een eenmalige tegemoetkoming van 200 euro voor huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum en een tijdelijke verlaging van de energiebelasting voor iedereen.  

Op deze webpagina vindt u meer informatie en praktijkverhalen over de aanpak energiearmoede.

Praktijkverhalen

Nieuws

Abonneren op nieuws over dit onderwerp Meer nieuws