Congres Flexwonen: kijk terug en schrijf in voor verdiepingssessies

Op woensdag 14 oktober 2020 vond vanuit de Buitensoos in Zwolle digitaal het landelijk congres Flexwonen plaats. Met zo'n 900 aanmeldingen werd online gekeken en geluisterd naar tal van boeiende gasten, die met onder meer minister Kasja Ollongren een appèl deden op betrokken partijen om snel aan de slag te gaan met creatieve, innovatieve en slimme oplossingen om zo meer antwoorden te bieden op de woonbehoefte van een groeiende groep spoedzoekers. "Een koop- of huurhuis, voor iedereen binnen handbereik. Flexwonen is een belangrijk onderdeel. Niet de oplossing, maar wel een hele goede aanvulling."

U kunt de openingssessie en 'Flexperience' terugkijken via www.congresflexwonen2020.nl. Voor het programmaonderdeel 'dagelijkse verdiepingssessies' (19-23 oktober) kunt zich nog steeds aanmelden.

Verdiepingssessies

De serie verdiepingssessies ziet er als volgt uit:

  1. Maandag 19 oktober: Verdichtingsstudie flexwonen (14 – 16 uur)
  2. Dinsdag 20 oktober: Verplaatsbare woningen: snel, flexibel en circulair
  3. Woensdag 21 oktober: Vakantieparken, kansen voor flexwonen?!
  4. Donderdag 22 oktober: Flexwonen en zorgdoelgroepen
  5. Vrijdag 23 oktober: Flexwonen: kansen voor kleine kernen

Alle sessies vinden plaats tussen 14.00 uur en 15.00 uur. Alleen de sessie op maandag 19 oktober is van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Aanmelden voor de verdiepingssessies kan via de website van Flexwonen. Let op: als u zich eerder geeft aangemeld voor het Landelijk congres Flexwonen, hoeft u zich niet opnieuw in te schrijven.