Ontdek bouwend Nederland tijdens Dag van de Bouw 2019

Op zaterdag 15 juni 2019 openen bedrijven uit de wereld van bouw en infrastructuur tijdens de Dag van de Bouw de deuren voor het publiek. Met maar liefst 141 projecten verspreid door geheel Nederland wordt het ook deze editie weer een dag om niet snel te vergeten.

Tijdens de Dag van de Bouw zijn er 141 projecten om te bezoeken. Iedere provincie van Nederland doet mee en biedt per locatie activiteiten aan voor jong en oud, maar waar moet je beginnen?

Transformatie

Een in het oog springend project is de renovatie van het UWV-kantoor in Deventer. Het voormalige kantoorgebouw krijgt een make-over zodat het in december 2019 maar liefst 42 appartementen kan huishouden. De gehele transformatie houdt volop rekening met duurzame oplossingen. Zo wordt er op meerdere manieren met de toekomst rekening gehouden. Dankzij de Transformatiefaciliteit is het in de toekomst voor gemeenten financieel interessanter om projecten zoals die in Deventer te starten.

Monumentale werkzaamheden

Naast transformatieprojecten zijn er ook meerdere renovatiewerkzaamheden te bezoeken. Een opzienbarend project is die aan de Montfortlaan 12a in Oirschot. Het Rijksmonumentale hoofdgebouw van voormalig Montfortanenklooster Groot Bijstervelt biedt na een intensieve renovatie plaats aan 28 zorgwoningen. Volg op 15 juni een rondleiding door het prachtige gebouw en bekijk het verleden en toekomst van het klooster.

Intensieve renovatie en CO2-neutralisatie

Aan de Hemsterhuisstraat 65 in Amsterdam loopt een nog groter renovatieproject, namelijk de renovatie en CO2-neutralisatie van de Hemsterhuisflat. Niet alleen de 72 bestaande woningen worden onder handen genomen. De flat bevat na de werkzaamheden 9 extra appartementen onder de bestaande kap, met nog 3 extra appartementen in de aangelegen bedrijfsruimten. Project Hemsterhuisflat is een prachtig voorbeeld waar zeer veel werkzaamheden in uitvoering zijn. Kom je ook een kijkje nemen?

De Bouw maakt het

Onderweg naar het werk, school of naar huis kom je over een (snel)weg, brug, tunnel, viaduct of reis je langs een bouwproject. Maar hoe komt dit eigenlijk tot stand? De Dag van de Bouw is een onderdeel van deĀ  imagocampagne De Bouw maakt het, een initiatief van Bouwend Nederland. De campagne richt zich op een toegankelijke en transparante bouw- en infrasector voor iedereen.