Meer huurders hebben recht op huurtoeslag, maar niet iedereen weet dit

Sinds 1 januari 2020 komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Dit komt door een wetswijziging waardoor de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag zijn vervallen. Veel huurders weten dit nog niet en lopen hierdoor huurtoeslag mis.

Daarom roept Belastingdienst/Toeslagen huurders op om voor 1 september 2021 de huurtoeslag over 2020 aan te vragen via toeslagen.nl/huurtoeslag. Voor verhuurders is het ook interessant om huurders hierop te wijzen.

Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid.

Een visuele uitleg met de eisen voor en stappen om huurtoeslag te ontvangen.  Wilt u weten of het mogelijk is om nog huurtoeslag over 2020 aan te vragen? Maak dan een proefberekening op toeslagen.nl/huurtoeslag en vraag de huurtoeslag voor 1 september 2021 aan. Voor hulp kunt u contact opnemen met de BelastingTelefoon via 0800-0543 of kijk op toeslagen.nl/hulp.