Aanvraag eenmalige huurverlaging tot 31 december 2021

Het is voor huurders nog maar een paar weken mogelijk om een eenmalige huurverlaging aan te vragen. Huurders die vanaf 2020 te maken hebben gehad met een inkomensdaling en voldoen aan de voorwaarden, kunnen zelf de huurverlaging aanvragen bij hun woningcorporatie. Dit kan tot 31 december 2021. Heb je contact met huurders? Lees welke voorwaarden er voor deze groep gelden om de verlaging te krijgen.

Voor wie

Huurders met een sociaal huurcontract (niet vrije sector) en een inkomen onder de passend-toewijzengrens, kunnen in aanmerking komen voor huurverlaging. Dit hangt af van het aantal personen en het (verzamel)inkomen van het huishouden en de netto huurprijs die zij betalen.

Een compleet schema voor huurders voor het zelf aanvragen van huurverlaging is te vinden op de website van Rijksoverheid.

Attenderen

Niet alle huurders weten dat ze recht hebben op de eenmalige huurverlaging. Spreek je een huurder met financiƫle problemen? Is het inkomen van de huurder vanaf 2020 gedaald? En betalen ze een kale huurprijs boven de aftoppingsgrens die voor dat huishouden geldt? Attendeer de huurder er dan op dat hij tot 31 december 2021 een aanvraag kan indienen voor huurverlaging bij de woningcorporatie.

Kijk op de pagina Eenmalige huurverlaging voor meer informatie.