Flexwonen

Prettig en betaalbaar wonen moet voor iedereen snel beschikbaar zijn, ook als je met spoed een woning nodig hebt. Denk daarbij aan studenten of aan iemand die net gescheiden is. Maar ook voor gezinnen die hun huis verkochten en nog niet over een nieuwe woning beschikken, kan flexwonen uitkomst bieden.

Flexwonen zorgt voor snelle oplossingen en ontwikkelt zich naast het reguliere huren en kopen tot een ontluikend, nieuw segment in de woningmarkt. Flexwoningen zijn kleine woningen die verplaatsbaar, stapelbaar, schakelbaar of splitsbaar zijn. Daarnaast heeft een van de volgende aspecten een tijdelijk karakter: de woning zelf, de bewoners of de locatie.

Flexwoningen zijn in aanleg duurzaam en circulair. Zo kunnen bestaande gebouwen (zoals leegstaande kantoren) omgezet worden in woningen. Verder is bouwen in een fabriek een meer gecontroleerd proces, is er bovendien minder bouwafval en minder overlast voor de omgeving.

Ziet u mooie kansen, slimme ideeën, vragen of belemmeringen? We denken graag met u mee. Neem contact op via flexwonen@minbzk.nl.

Praktijkverhalen

Nieuws

Abonneren op nieuws over dit onderwerp Meer nieuws